Data, thema en sprekers studiebijeenkomsten voorjaar 2017

 

STUDIEBIJEENKOMSTEN OVER DE ETHICA

Dit jaar heeft het bestuur gekozen voor studiebijeenkomsten over de Ethica, die zoveel mogelijk op een 'niet-geometrische' manier zal worden behandeld. Dit betekent dat de inhoud en de gedachtegang van het betreffende deel worden uitgelegd, maar daarbij zoveel mogelijk gebruik zal worden gemaakt van voorredes en scholia. Op deze wijze zijn de bijeenkomsten ook aantrekkelijk voor die leden die voor de eerste keer kennis met dit werk willen maken.

Op vijf zaterdagen komen de vijf delen van de Ethica aan de orde. De deelnemers vernemen van te voren welke teksten met name worden behandeld. Elke bijeenkomst wordt geopend met een plenaire sessie waarin door een deskundige een inleiding wordt gehouden. Daarna wordt er in groepen van 8 - 10 personen gedurende ongeveer 2 uur verder gediscussieerd, o.l.v. een gespreks-leider.  Deze gespreksgroepen blijven steeds in dezelfde samenstelling bijeenkomen. De gespreks-leiders rouleren over de verschillende groepen.

 Programma

De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagmiddagen van 13.30 - 17.00 uur.
Van 13.30 - 14.15 uur wordt een inleiding gehouden. Na een pauze wordt er in groepen van 14.45 tot 17.00 uur gediscussieerd o.l.v. een gespreksleider.

11 maart 2017            Deel I              inleider: Ton de Kok

25 maart                     Deel II             inleider: Han van Ruler

8 april                         Deel III           inleider: Kees Schuyt

15 april                        Deel IV           inleider: Marin Terpstra                     

22 april                        Deel V            inleider: Paul Juffermans                 

Plaats  

Spinozalyceum, Peter van Anrooystraat 8 (in de nabijheid van Atrium/World Trade Center), Amsterdam. Bereikbaar van station Amsterdam Centraal met tramlijn 24, halte Olympiaplein; vanaf station Amsterdam Zuid op loopafstand.
Als u nog niet in het bezit bent van de Ethica, kunt u deze bestellen door middel van het aanmeldingsformulier of via de website www.spinozahuis.nl.
Als u na aanmelding verhinderd bent aan een van de bijeenkomsten deel te nemen, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk laten weten? (tel. 071 - 561 27 59; e-mail info@spinozahuis.nl)
Het cursusgeld (voor vijf bijeenkomsten) bedraagt € 50,- voor leden van de Vereniging Het Spinozahuis; niet-leden € 60,-.

Naam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
E-mail
Besteld
exemplaren van Spinoza - Ethica vertaling Nico van Suchtelen, paperback euro 22,90 ledenprijs euro 18,90. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

verzenden

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.