Cursussen en leesgroepen

Leesgroepen en cursussen 

 

Excursies: " in de voetsporen van Spinoza"

Het is mogelijk op 1 dag alle woonplaatsen van Spinoza te bezoeken De gids Jossi Efrat, geboren in de Amsterdamse Spinozastraat, woonde als kind op een paar honderd meter afstand van Spinoza's ouderlijk huis.

Op 27 augustus en 24 september 2017 wordt deze excursies gehouden, waarbij te voet wordt gelopen langs de plaatsen waar Spinoza ook heeft verbleven. De deelnemers krijgen vele 17e en 18e eeuwse plaatjes, en men zal zich een voorstelling kunnen maken hoe het er toen uitzag, door deze tekeningen te vergelijken met de gebouwen en het straatbeeld van nu

Aanmeldingen: Jossi Efrat, 030-70-700-49, 06-122-05-889

e-mail: jossiefrat@hotmail.com


De Amsterdamse Spinozakring
biedt elk jaar introductiecursussen en studiegroepen over Spinoza's filosofie aan. De bijeenkomsten vinden plaats in Huis de Pinto, St. Antoniebreestraat 69, Amsterdam.
Voor alle informatie hierover en om zich aan te melden, zie: http://www.amsterdamsespinozakring.nl/cursussen/studiegroepen


De Spinozakring Soest

In Soest worden elk jaar lezingen en cursussen over Spinoza georganiseerd door de Spinozakring Soest.
Informatie en aanmelden: http://www.spinozakringsoest.nl/


20 t/m 27 september 2017
Stoïcijnse levenskunst: evenveel geluk als wijsheid, naast Epicurus, Epictetus, Seneca en Sartre wordt ook Spinoza (iedere dag één filosoof) besproken. Een paar uur aan het einde van de dag samen al filosoferend stevig lopen over de 'geitenpaadjes' door de heuvelachtige omgeving o.l.v. een plaatselijke gids maakt onderdeel uit van de cursus.
Inleider: Miriam van Reijen
Informatie en aanmelding: mt.vanreijen@avans.nl

 

 

 

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.